Crowdfunding campagne voor YA Botswana!
Het project

Wij, Maarten en Jelena, zijn in maart 2016 met onze twee dochters geëmigreerd naar Botswana. In Gaborone, de hoofdstad, werken wij aan het opzetten van een opleidingscentrum voor jongeren uit moeilijke omstandigheden. In de 2e helft 2017 willen wij beginnen met het geven van de eerste beroepsopleidingen.

actiepagina botswana

Ondertussen willen wij zo snel mogelijk beginnen met het geven van Life Skills aan jongeren. Tijdens deze lessen leren jongeren van alles over bijvoorbeeld: hoe geef ik feedback en hoe ga ik om met kritiek, wat zijn gezonde relaties, hoe ga ik om met huiselijk geweld, welke rechten heb ik en hoe voorkom ik SOA's (waaronder HIV/aids)? Life Skills zijn heel hard nodig. In Botswana heeft de HIV/aids epidemie namelijk hard toegeslagen. Een hele generatie is weggevaagd, waardoor bijna 60% van de inwoners jonger is dan 30 jaar. Vaak groeien deze jongeren op zonder (één van) hun ouders.

Wij willen jullie hulp vragen, zodat wij begin 2017 kunnen beginnen met het geven van Life Skills aan ten minste 180 jongeren uit moeilijke omstandigheden. Daarnaast willen we ook leraren van middelbare scholen gaan trainen, zodat zij onze Life Skills methode opnemen in hun standaard lesprogramma.

Bekijk hier het verhaal van Maarten en Jelena


Jouw bijdrage

Er is geld nodig om de Life Skills werkboeken aan te schaffen, de jongeren hiermee te trainen en om de leraren van 8 middelbare scholen te trainen zodat zij ons Life Skills lesprogramma kunnen integreren in hun lesprogramma. 

We willen jou als supporter van deze actie graag bedanken. 

  • 5 euro: voor een maandelijkse donatie van €5 euro (€60 op jaarbasis) ontvang jij elke twee weken een door Jelena getekende striptekening! Jelena neemt je in haar 'African Dream' mee in het leven van haarzelf en haar gezin in Botswana.
  • 10 euro: Jouw naam zal op de website van Young Africa geplaatst worden.
  • 20 euro: Jelena is kunstenares en tekent voor jou een strip over het leven van haar familie in Botswana.
  • 30 euro: Wanneer je in Nederland woont ontvang je een Afrikaans beeldje. Wanneer je buiten Nederland woont krijg je een foto van een persoonlijke tekening van één van de leerlingen van de Art Class die Jelena geeft.
  • 50 euro: Jouw naam getoond op de muur van de opleidingslocatie! 

Je kunt ook een abonnement afsluiten op de leuke en ontroerende stripverhalen die Young Africa pionier Jelena maakt. Voor een bijdrage van €5 euro per maand ontvang je twee keer per maand een stripverhaal van Jelena in je mailbox, waarin ze de belevenissen van haar gezin deelt in Botswana. De afbeelding hieronder is alvast een voorproefje! De opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan het geven van Life Skills lessen. 

Abonnement
flyercomicaction

Klik hier om direct naar de donatiepagina te gaan. 


Activiteiten

Life Skills zijn de remedie tegen HIV/aids. Dat hebben onze Life Skills lessen op onze bestaande opleidingscentra in Zimbabwe, Mozambique en Namibië aangetoond. Meer dan 90% van onze studenten geeft aan verstandigere keuzes te maken omtrent HIV/aids. 

Dit is hard nodig in Botswana, waar maar liefst 23% geïnfecteerd is met HIV/aids. Veel jongeren doen aan seks zonder condoom. Dit is zeer problematisch, want veel mannen geloven dat zij zichzelf van HIV/aids kunnen genezen door seks te hebben met jonge meisjes. Daarnaast is het in Botswana ook normaal voor een man om meerdere vrouwen te hebben. 

De Life Skills lessen die over HIV/aids en andere SOA's gaan richten zich met name op:
  • Verminderen van het HIV stigma en bijbehorende discriminatie
  • Misvattingen over HIV/aids tegengaan en leerlingen en leraren met juiste informatie voorzien
  • Voorlichting geven over veilige seks en eerlijke relaties
  • Kwetsbaarheid van meisjes verlagen

Neem contact met ons op.                                                                                      

Heb je vragen? Bel, e-mail of kom een keer langs!                   
                    Onze contactgegevens                                                                                                                            Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Young Africa International             
Deventerstraat 130 M                   
7321 CD Apeldoorn                         
Nederland    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 822 40 226
NL 03 ABNA 0466 782063
ANBI informatie

UNEVOC PP Logo 2017 wb small      logozeroproject2018  2019 Logo Nationale Postcode Loterij      ANBI zk diap  CBF ERKEND DIAP


Copyright Young Africa © 2019 Young Africa Int.