Vacature: Lid Raad van Toezicht Stichting Young Africa International

Stichting Young Africa International in Nederland (1998) is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het opleiden van jongeren in Afrika in vaardigheden voor werk en ondernemerschap. We doen dat met een integrale aanpak en een vernieuwend business model. De Stichting in Nederland en de Hub Trust in Zimbabwe vormen gezamenlijk de Raad van Toezicht terwijl de Raad van Bestuur gevestigd is in Zimbabwe. Het onderwijs in Afrika wordt uitgevoerd door zelfstandige lokale Young Africa organisaties in Zimbabwe, Mozambique, Namibië, Botswana, Zambia.

Young Africa is een groeiende organisatie met een grote ambitie en ruimschoots (internationale) erkenning voor haar aanpak. We hebben een vacature voor een lid voor de Raad van Toezicht; dit betreft een onbetaalde functie. Het profiel van de beoogde raadslid ziet er als volgt uit:

  • Aantoonbare ervaring op finance gebied
  • Aantoonbare ervaring in de accountantswereld met aandachtsgebied goede doelen of werkzaam (geweest) bij een internationale NGO met aandachtsgebied finance en juridische zaken
  • Kennis van de wet en regelgeving m.b.t. audit, compliance en goed bestuur van een internationale NGO
  • Relevante internationale ervaring
  • Beschikbaarheid voor regelmatig overleg met de auditcommissie en ten minste vijf reguliere vergaderingen per jaar van de RvT.

Heb je belangstelling, stuur dan voor 17-01-2021 een brief en CV naar de Young Africa International Raad van Toezicht op ya.int@youngafrica.org. Voor eventuele vragen kun je terecht bij de CEO op dorien.beurskens@youngafrica.org.