Young Africa zoekt een communicatie expert op vrijwillige basis die minimaal 4 uur per week beschikbaar is (online of in Amsterdam)

Wil jij deel uitmaken van een succesvolle non-profit scale up en ben jij specialist op het gebied van communicatie? Young Africa zoekt jou!

Young Africa International, met haar hoofdkantoor in Zimbabwe en met een ondersteunend kantoor in Amsterdam, is een sociale onderneming die jongeren in Afrika opleidt zodat ze betaald werk vinden of een eigen bedrijf beginnen. Met behulp van integrale beroepsopleidingen leren jongeren niet alleen een vak, maar worden ze empowered met vaardigheden zoals life skills, Engels, ICT en ondernemerschap. Young Africa werkt in 5 landen en heeft 10 trainingscentra. Naast de gevestigde trainingscentra heeft Young Africa tal van implementatie partners en leidt ze studenten op via mobile training units in afgelegen gebieden in Afrika.

 

Wat ga je doen?

Je bent een makkelijke schrijver. Je vertaalt de passie en ambitie van de organisatie in social media posts, nieuwsbrieven en specifieke communicatie aan donoren. Je laat in je verhalen over jongeren in Afrika hun kracht zien. Je draagt daardoor bij aan het het positioneren en ontwikkelen van het merk Young Africa en maakt daarbij optimaal gebruik van de online mogelijkheden. Je bent digitaal handig en social media-savvy.

Je bent niet bang om out of the box te denken en weet wat er op het gebied van online marketing speelt. Je hebt een hands-on mentaliteit en kan goed vooruitdenken en plannen. Je werkt samen met de fondsenwerver in Nederland en met het communicatie-team in Zimbabwe. Echter, door jouw ervaring en persoonlijkheid weet je zelfstandig invulling te geven aan de rol.


Concreet zijn je taken:

 • Het omzetten van Engelstalige content naar de Nederlandse lezer, voor de nieuwsbrief, social media en websiteartikelen
 • Het helpen van de communicatiemedewerker op het hoofdkantoor in Afrika met het vergroten van bereik en zichtbaarheid op social media

 

Wat wij bieden?

 • Vrijwilligerswerk dat ertoe doet: je draagt bij aan onze ambitie om een half miljoen jongeren op te leiden voor werk en inkomen;
 • Samenwerking met een gedreven en internationaal team
 • Een Afrika-georiënteerde werkomgeving
 • Ontmoetingen op onze prachtige werkplek in het SDG House van het Koninklijk Instituut voor de Tropen

Wie wij zoeken?

 • Een energieke en enthousiaste vrijwilliger voor minimaal 4 uur per week
 • Een expert in digitale vaardigheden in sociale media en grafisch ontwerp
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede kennis van de Engelse taal
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied, ervaring in de non-profit sector is een pré;
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 6 maanden.

Ben je enthousiast geworden voor deze taak?

Graag ontvangen wij vóór 10 juni een motivatiemail, CV en website/social media kanalen van jouw vorige of huidige werk.

 

We ontvangen graag jouw aanmelding op  ya.int@youngafrica.org.

Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met Christian Schaefer via christian.schaefer@youngafrica.org of +31 6 822 402 26.