Geef aan Young Africa hét goede doel in en voor Afrika

Young Africa gelooft in de kracht van jongeren. Ons doel is om jongeren in Afrika in staat te stellen hun eigen toekomst te bepalen. Dit doen zij door middel van een integrale lesmethode: een praktische beroepsopleiding met ondernemerschap en persoonlijke vorming stelt hen in staat het heft in eigen handen te nemen en bereidt ze voor op werk of een eigen bedrijf.

Wij zijn hét goede doel in Afrika voor jongeren. Met jouw bijdrage kunnen we het verschil maken als goede doel: bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren én van Afrika. Jong geleerd, is jong gedaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of doneer je geld!

Jeugdwerkloosheid is een enorm probleem in Afrika. Tenminste 40% van de Afrikaanse jongeren ten zuiden van de Sahara zijn werkloos. In 2016 leefde 70% van de werkende Afrikaanse jongeren in matige of extreme armoede. Young Africa brengt daar verandering in. 

Vaak zijn jongeren (van 15 tot 25 jaar oud) in Afrika niet in staat reguliere beroepsopleidingen te volgen doordat ze school op een jonge leeftijd moeten verlaten, zijn ze niet in staat een opleiding te betalen, en hebben ze een plek nodig hebben om tijdens hun opleiding te verblijven. 

Door jongeren integraal onderwijs aan te bieden, waar zij naast praktische beroepsopleidingen ook les krijgen in ondernemerschap en persoonlijke vorming, aanvullend met psychologische hulpdiensten en talentontwikkeling, zijn zij in staat het heft in eigen handen te nemen. En worden ze in een korte tijd voorbereid op werk of het starten van een eigen bedrijf. 

Beroepsopleidingen staan erom bekend veel impact te maken in het leven van studenten. Dit kan op een duurzame manier. Opleidingscentra worden als sociale ondernemingen ingedeeld. Waar individuele bedrijven worden opgezet, studenten les volgen en waar ze tegelijkertijd hands on ervaring opdoen. Door middel van de huur die de bedrijven betalen wordt het opleidingscentrum na vijf jaar financieel onafhankelijk. Elk opleidingscentrum biedt op de lokale markt afgestemde opleidingen aan, zoals: schoonheidsspecialist, catering, lassen en solderen en automonteur.  De opleidingscentra zijn faciliteren alle werkplekken, en geven de studenten aanvullend les in overige vakken zoals ondernemerschap, Engels en ICT. Het opleidingscentra draagt zorgt voor de algehele kwaliteit en implementatie van ons unieke Young Africa businessmodel.