Wat we doen

We zetten jongeren in hun kracht om bij te dragen aan een betere gemeenschap en wereld.

Young Africa

Onze aanpak You(th) Got The Power

 • Jongeren leren een integrale set vaardigheden om zichzelf holistisch te ontwikkelen
 • Zij nemen hun verantwoordelijkheid en laten zich leiden door ons motto: “als het moet, is het aan mij.”
 • Mensen in onze centra bereiken zelfredzaamheid door ons unieke franchisemodel
 • We handelen lokaal. Al onze centra worden gerund door lokale teams, hebben een lokaal beheer en zijn eigendom van lokale instanties
 • We zijn ingebed in de samenleving. Centra bereiken hun gemeenschappen door middel van activiteiten, evenementen en diensten.

Waarom we handelen

 • 60%

  van de Afrikaanse bevolking is jonger dan 25 jaar

 • 66%

  Twee derde van hen heeft geen vaste baan.

 • 70%

  van de Afrikaanse bevolking woont op het platteland, ver weg van de formele opleidingsmogelijkheden

It is proven that The Young Africa approach and franchise model works for us. We have trained youth and after graduation they have secured jobs or stated their own businesses. It is exciting to see the change in our students
Habitat Humanity in Malawi
Humanity in Malawi
Young Africa has built my self-esteem, having equipped me with the skills and confidence to build a career in solar technology.
Isabella Young Africa Mozambique
Young Africa Mozambique
I also gained life skills. This has been very good for me. I have realised that the value of working hard to be successful.
Kudzai Young Africa Zimbabwe
Young Africa Zimbabwe
I am now an independent empowered girl and I am now acquiring assets in my own name. I can now help taking care of my mother and my siblings who are at school.
Miriam Young Africa Zimbabwe
Young Africa Zimbabwe

Onze integrale benadering van jeugdontwikkeling

We geven trainingen op drie verschillende niveaus:

 1. Door middel van formele technische beroepsopleiding en onderwijstraining (TVET).
 2. Door middel van informele professionele training met onze eigen Young Africa certificering.
 3. Door middel van kortlopende vaardigheidscursussen in een specifiek vak.

Bij Young Africa leiden we studenten op in onze vaardigheidscentra of in pop-up vaardigheidscentra die worden bediend door onze mobiele trainingseenheden. Een cursus bestaat altijd voor 70% uit praktische en 30% theoretische training en is geïntegreerd met verplichte life skills ontwikkeling, ondernemerschapstraining en ICT-lessen. De training duurt drie tot twaalf maanden. Met deze geïntegreerde set vaardigheden worden studenten in staat gesteld om positieve verandering in hun eigen leven en in hun gemeenschap te brengen.

Onderwijs in levensvaardigheden

Ons beproefde Life Skills curriculum is in eigen huis ontwikkeld. Het moedigt jongeren aan om te groeien in zelfvertrouwen, het verbetert hun soft skills en stelt hen in staat om gezonde levenskeuzes te maken.

Ondernemerschap Training

Studenten leren wat er nodig is om een kleinschalige onderneming op te zetten en te onderhouden. Dit bereidt aankomende afgestudeerden voor op het starten van hun eigen kleine bedrijf en rust hen uit met kennis om de kost te verdienen.

Ict

In onze ICT-lessen leren alle studenten de basis computervaardigheden die ze nodig hebben in alle verschillende beroepen die we aanbieden. Bekijk onze cursussen

We zijn geworteld in de lokale gemeenschap. Onze centra bieden:

 • Hostels voor kansarme jongeren en jongeren uit plattelandsgebieden
 • On-site crèches die studenten, medewerkers en lokale gezinnen van Young Africa overdag een veilige en educatieve plek bieden voor hun kinderen
 • Twee volledig geaccrediteerde middelbare scholen in Young Africa Zimbabwe waar studenten lessen en examens kunnen volgen
 • Bibliotheken, internetcafés en jeugdclubs
Het Young Africa franchisemodel is wat ons uniek maakt

1.
Het begint allemaal met een student

Studenten betalen kosten voor de training. De vergoeding gaat meestal naar de ondernemer die de training in haar / zijn werkplaats op de campus geeft. Studenten doen hands-on ervaring op in hun vak. Na hun cursus gaan studenten voor stages buiten de campus.

2.
Franchisenemers vormen het hart van elk centrum

Lokale ondernemers franchisen een goed geoutilleerde business unit in het centrum, waar hij/zij een bedrijf runt. In het productieproces leiden ze de studenten op. De franchisenemer betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van de YA-faciliteiten. Young Africa ondersteunt hen met capaciteitsondersteuning en diensten.

3.
De bedrijfsvoering is in handen van het lokale centrummanagement

Het centrum bouwt trainingsfaciliteiten op, waaronder werkplaatsen, onderhoudt de faciliteiten in het centrum en biedt aanvullende training aan studenten in levensvaardigheden, ondernemerschap, ICT en Engels. Het centrummanagement coördineert de opleiding en bewaakt de kwaliteit en implementatie van het Young Africa-model.

Lees meer over ons model