Wie we zijn

Wij geloven in de transformerende kracht van jongeren en in het enorme potentieel van Afrika. Daarom investeren we in hen met vaardigheidstrainingen voor werk en inkomen. 

Young Africa

Jeugdwerkloosheid is een enorm probleem in Afrika dat om een gedurfde oplossing vraagt. We vinden dan ook dat we zoveel mogelijk jongeren moeten opleiden.

Young Africa is een confederatie van onafhankelijk en lokaal geregistreerde aangesloten NGO’s.  Momenteel hebben we negen trainingscentra in vijf landen in Zuidelijk Afrika. Young Africa International, de oprichter van de confederatie, bewaakt de visie, ondersteunt het werk van de affiliates en breidt het netwerk uit. Elke affiliate runt trainingscentra, jeugd (zelfstandige) werkgelegenheidsprogramma’s en gemeenschapsactiviteiten. We werken met twee innovaties in vaardigheidstrainingen: een franchisemodel en een integrale benadering van jeugdontwikkeling. 


Immanuel Indongo zegt dat Young Africa zijn leven heeft veranderd. Hij heeft technische vaardigheden opgedaan in timmerwerk en met de geïntegreerde Life Skills training is hij succesvol en gewaardeerd in zijn nieuw gevonden baan.

Onze missie

  • We leren jongeren vaardigheden van de handen om ze zelfredzaam te maken
  • Vaardigheden van hart en geest om te leven met waardigheid en verantwoordelijkheid
  • Vaardigheden van de ziel om met een doel te leven

Sara Jacussemba Francisco kon niet genoeg geld sparen om naar de universiteit te gaan. Gedreven en leergierig als ze is, besloot ze een opleiding landbouwmechanica bij Young Africa te volgen. Na haar afstuderen vond ze een stage waar ze praktische werkervaring kon opdoen. Lees over haar succesverhaal. 

Onze visie

Bijdragen aan een wereld van gelijkheid en gedeelde welvaart door de kracht van jongeren te kanaliseren om de wereld om hen heen te veranderen.

Onze strategie

We willen zoveel mogelijk jongeren opleiden door onze centra in heel Zuidelijk Afrika uit te breiden en andere organisaties op te leiden met het franchisemodel voor empowerment van jongeren. Zo streven we ernaar om tegen 2025 een half miljoen jongeren op te leiden. 

Lees het Strategisch Plan van 2021 – 2023: “Waar kwaliteit groeit, stroomt kwantiteit”.

Ons verhaal

Youth empowerment is een team effort. Om onze doelen te behalen werkt Young Africa International samen met een toegewijd team van experts.

Lees meer over ons.